Ervaringen (ex)patiënten

Dhr J.T.(2016)

Ik heb de therapie als zeer prettig en zinvol ervaren mn het objectieve oordeel van de therapeut en ben mij bewust geworden van de invloed van mijn gedachten op mijn lichaam.Door aandachtsoefeningen komt mijn lichaam weer tot rust.

Mevr I.P.

De brede aanpak van de Psychosomatische Oefentherapie spreekt mij zeer aan.Ik kreeg veel lichamelijke klachten na twee stressvolle jaren, mijn lichaam was uitgeput.Door de gesprekken,het leren voelen van mijn lijf en het aanvaarden van mijn grenzen ben ik weer in balans.Ik heb de therapeut niet meer nodig, dat voelt zo sterk.

Mevr A.D.

Ik merk dat een goede houding en juist omgaan met mijn lichaam een automatisme zijn geworden en minder energie kost omdat ik er niet meer bij na hoef te denken.

Soms doe ik teveel en sluipt de pijn er weer in ik weet dat ik dan moet gaan rusten.

Ik blijf vooruitgang boeken.

Enorm bedankt voor de fijne hulp.

Mw N.O.

Ik heb er veel aan gehad om naar psychosomatische therapie te gaan bij Renske Molenaar.Ze heeft mij laten inzien dat ik bezig was om symptomen te bestrijden in plaats van daadwerkelijk de oorzaak van mijn klachten aan te pakken.Ik weet nu veel beter hoe ik met de signalen die mijn lichaam geeft om te gaan.Het is echt een aanrader!!!!!!!

Mw H.Z.

Renske heeft mij goed geholpen door mij te laten inzien hoe ik met mijn problemen om kan gaan en ze ook op kan lossen. Zij doet dit op een duidelijke begripvolle manier. Ik heb de behandelingen aan haar praktijk als prettig ervaren.

Mw F.R.

Ik ben uiterst tevreden over Renske en haar praktijk.Zeer professionele behandelingen ondergaan en Renske is een hele lieve en betrokken vakvrouw. Ze heeft mij op meerdere vlakken door een hele moeilijke periode geholpen. Zeker het aanbevelen waard. Nogmaals bedankt Renske.

Mw A.E.

Ik ben blij met de dag waarop ik Renske Molenaar ontmoette als therapeute Mensendieck en Psychosomatiek. Ik zag een bevlogen vakvrouw met een warme interesse voor haar patiënten. Zowel bij mijn gynaecologische als psychosomatische klachten heb ik veel baat en steun gehad aan haar gesprekken en oefeningen. Verder ken ik geen andere behandelaar die zo goed luistert en een volgende keer nog precies weet wat je hebt gezegd. Bij Renske wordt je gehoord daarom kan ik een behandeling bij haar iedereen aanbevelen!

Mw W.S.(37 jaar 2017)


Voor slaapproblemen had ik mij aangemeld bij de Praktijk voor Oefentherapie Mensendieck en Psychosomatiek van Renske Molenaar. Door praktische en bruikbare adviezen slaap ik een stuk beter.De volgende adviezen hebben mij geholpen: een uur voor het naar bed gaan “opslomen” voor de aanmaak van melatonine en verminderen adrenaline, overdag niet slapen en ook niet meer ’s avonds op de bank, rustig slaapmuziekje aan(app), als ik wakker word geen fel licht aan en me niet druk maken dat ik niet slaap en niet aan dingen gaan denken waar ik druk van in mijn hoofd word, voeding afwisselen, ik at heel éénzijdig.Het heeft mij goed geholpen.

Mw J.de B.( 47 jaar, mei 2017)

Ik heb erg veel baat gehad bij Renske Molenaar. Ze was voor mij verhelderend duidelijk en door de vele gesprekken en haar manier van vragen stellen kwam ik uit mijn vaste patronen qua gedachten.ik sta weer ontspannen en relaxt in het leven en mijn gezondheidsklachten zijn verdwenen.Bedankt!

Mw M.Z.(39 jaar, juni 2017)

Via een vriendin bij Renske terecht gekomen. Met de klachten van slaapproblemen, 1,5 jaar lang last gehad van zeurende pijn in mijn schouder en burn-out, heeft Renske mij er weer bovenop geholpen. Met 12 behandelingen heb ik mijn leven weer op de rit.Het mooie is dat zij Psychosomatiek en Mensendieck combineert. De klachten bij burn-out zijn meestal lichamelijk en psychisch.

Renske is een fantastische vrouw waar je je heel snel op je gemak voelt. ik heb ongelofelijk veel aan haar gehad. Ik was compleet uitgeschakeld, jarenlang teveel van mezelf geëist. Lichamelijk kon ik niks meer en ik durfde nergens meer naar toe. Genoot nergens meer van en zag overal tegenop.. Door de tips van Renske en de door de pijn uit mijn schouder te halen, heb ik mijn leven nu weer op de rit. Ik kan nu weer verder zonder therapeut.Ik ben bij erg veel therapeuten geweest maar bij Renske was ik op mijn plek voor mijn klachten.Ik ben haar erg dankbaar en kan je echt aanbevelen om naar haar toe te gaan als je burn-out klachten hebt.

Super bedankt Renske!

Mw M.v.V(juli 2017)

Daar zit ik dan in de praktijk van Renske Molenaar.Ik kom voor slaapproblemen. Tijdens de gesprekken komen er veel meer zaken aan het licht. Negatief zelfbeeld, trek mij alles persoonlijk aan. Doordat ik graag alles in harmonie wil houden uit ik mijn gevoelens en verlangens niet en trek ik veel te veel dingen naar mij toe zowel privé als op het werk.Door de behandeling heb ik geleerd mijn grenzen te stellen en deze uit te spreken, is mijn eigenwaarde toegenomen, ben ik weer in balans met mijn eigen lichaam, slaap ik veel beter door anders te denken als ik wakker ben en uit ik mijn gevoelens en wensen. Kortom door alles er uit gooien heb ik weer ruimte en meer rust in mijn lichaam. Renske heeft mij geleerd in een ander perspectief te kijken en ben ik andere paden gaan bewandelen waardoor ik weer overtuigd ben van mijn eigen kunnen. Op een andere wijze zal ik blijven vechten voor de doelen die ik wil bereiken en mij daar positief voor blijven inzetten. Met dank.

Mw T.H.( 17 jaar, augustus 2017)

Een half jaar geleden kreeg ik hyperventilatie. Ik dacht dat er van alles met mij aan de hand was. Ik werd getipt om naar de oefentherapeut te gaan. Renske heeft mij geleerd hoe ik met de hyperventilatie kan om gaan en dat het helemaal niet gevaarlijk is. Zonder Renske stond ik nu niet zo zelfverzekerd in het leven. Ik heb erg veel geleerd en ben haar erg dankbaar.

Mw T.F.( 69 jaar, augustus 2017)

Sinds een half jaar woon ik in Friesland. Bij de kennismaking bij de huisarts moest ik erkennen dat ik flinke last van mijn rug had.Ik kon niet meer goed recht staan. Zij verwees mij gelijk naar Renske Molenaar,eerlijk gezegd zag ik daar geen brood in.Een Mensendieck-therapeute…wat moet die nu met je doen.Al dat gedoe. In mijn vorige woonplaats was ik al eens onder behandeling geweest bij een dryneedling fysiotherapeut.Eigenlijk ging het best goed.Ik wilde niet weer een behandel circuit in. Maar alles was zo anders dan ik mij ooit bedacht kon hebben.Renske liet zien wat er met mijn rug was en daarna ook met mijn ribben. Ze gaf mij oefeningen, niet veel en goed te behappen. Ik deed al jaren mijn oefeningen maar veel te snel en wel 20x achter elkaar.Renske schreef ze op voor mij in een schrift met houding en bv 3x. Hoe is het mogelijk dat je daarmee weer recht kan staan, je sokken aan kan krijgen, in de tuin kan werken en weer energie krijgt.Ze deed de oefeningen soms voor in de behandelkamer,dat deed ze heel vertraagd als een soort dansende beweging. Alles in slow motion. Ik zag het als een soort film voor mij als ik thuis mijn oefeningen deed. Ik doe nu dus minder oefeningen maar heel langzaam,en het gaat goed. Ik kan nu veel meer, voel duidelijk als het in mijn lijf stagneert en ik even een time-out moet nemen. Het luisteren naar en voelen van mijn lijf en vooral daarbij de ademhaling door laten gaan, gebruik ik nu dagelijks bij mijn werk in de tuin,in huis en bij andere dingen. Dank voor de zorgvuldige, serieuze manier van omgaan met mij. Het goed kijken naar mijn houding, het controleren en corrigeren van de oefeningen en vooral ook dat je zei dat je lijf maar door kan blijven genezen ook al ben je ouder. Zelfs met mijn knie gaat het beter en ook de knooppunten in mijn been zijn minder. Ik blijf in ieder geval trouw je oefeningen doen en hoop een langdurig profijt daarvan te ervaren.

Ik heb geen spijt dat ik toch die afspraak gemaakt heb met Renske, integendeel. Het voelde goed!

Mw J.B.(december 2017)

Langs deze weg wil ik je hartelijk bedanken voor je hulp. Je hebt alle tijd om naar me te luisteren nu ik het zo moeilijk heb.Ook besteed je veel aandacht aan mijn klachten, en de daarbij behorende behandeling. Ik wil je laten weten dat ik dat erg waardeer. Nogmaals hartelijk bedankt.

Mw S. v. d.H. ( januari 2018)

Renske is een lieve,vertrouwde vrouw waar je gelijk op je gemak voelt. Ze heeft geduld en luistert goed naar je verhaal en geeft daarna handvatten om verder te komen, ze schrijft die dan ook in een schriftje waar je altijd weer even in terug kan lezen. Ze weet veel over het geestelijk en lichamelijke van de mens, dat het goed in balans moet zijn om je gelukkig en fijn in je lichaam te voelen. Daarmee heeft zij mij heel goed geholpen.

Dhr V.B.( februari 2018)

Ik heb bij de behandeling van mijn lichamelijke klachten veel gehad aan uw adviezen die voor mijn persoonlijke dagelijkse bezigheden schijnbaar belemmerend zijn geweest. Door bewuster met mijn lichaam om te gaan heb ik ervaren dat door voldoende rust en het doen van oefeningen de therapie geholpen heeft om de klachten weer te laten verdwijnen.

Mw A.K. (april 2018)

De therapie heeft mij geholpen om goed op mijn houding te letten. Het moet een stukje bewustwording worden, dit gaat steeds beter.

Mw W.O (51 jaar, april 2018)

Totaal opgebrand kwam ik bij Renske terecht. Zij wist gelijk de vinger op de juiste plek te leggen.Door vele gesprekken wist Renske mijn problemen in kaart te brengen.Door mij handvatten aan te reiken wist ik vele problemen op te lossen of beter toe te passen.Tevens kreeg ik door Renske meer inzicht hoe ik op een positieve manier met mijn gedachten om kan gaan.Dit alles door middel van vele gesprekken, reflectie en heel veel humor.Ook leerde Renske mij om vooral lief te zijn voor mijn eigen lichaam.Ze vertelde mij wat goede voeding, een goed bioritme en vooral ontspanning met je lichaam en geest doet.Door Renske leerde ik weer grenzen stellen.Ik zou werkelijk iedereen die zich niet zo happy voelt en vast loopt in het leven, zowel met somatische of psychische klachten aanraden om naar Renske te gaan.

Mw H.B.(56 jaar, mei 2018)

Ik wil je nogmaals bedanken voor je steun, ontspannings- en aandachtsoefeningen en je luisterend oor.

Mw T.L.( 40 jaar, mei 2018)

Ik kwam met heupklachten tengevolge van een lichte slijtage bij Renske. Lopen was zeer pijnlijk ook door branderig gevoel in mijn voetzolen.Ik kreeg adviezen over juist schoeisel en goede inlegzooltjes en ik moest mijn looptechniek veranderen vooral de voeten beter afwikkelen. Het branderige gevoel is nu niet meer aanwezig. Door houdingsadviezen en oefeningen voor mijn heupgewrichten is ook  pijn in mijn heup niet meer aanwezig. Ik ben mij nu veel meer bewust van mijn houding. Na zeven behandelingen is de therapie beeindigd . Ik ben erg tevreden over de behandeling heldere duidelijke uitleg , mijn vragen werden goed beantwoord en de oefeningen heb ik in een oefenschriftje meegekregen.

Mw K.A. v der Z. (53 jaar, augustus 2018)

Renske heeft mij begeleid en behandeld voor stressklachten in een emotionele heftige tijd van mijn leven. Ik had geen sturing meer over mijn lichaam en gedachten ook had ik een zeer laag zelfbeeld. Door de gesprekken werden mijn problemen duidelijk en kon ik aan oplossingen gaan werken. Door de ontspanningsoefeningen kreeg ik weer sturing over mijn lichaam en door anders naar mijzelf en mijn leven te kijken kwam mijn zelfvertrouwen weer terug. Renske oordeelde niet , ze benoemde de gevolgen van mijn gedrag en keuzes en droeg alternatieven aan,maar aan mij de keuze. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen, kan mijn lichaam en gedachten weer zelf sturen en kijk vol optimisme naar de toekomst. Dank voor de prettige behandeling.

Mw R.V. ( november 2018)

Bij deze mijn waardering voor jou.Voor mij ben je een grote steun geweest in meerdere dingen.De oefeningen waar ik wat aan heb. Maar vooral hoe ik mezelf kon zijn bij jou.Fijn dat je af een toe aangaf dat ik , gezien de omstandigheden, het goed heb gedaan. je bent een mooi mens. Voor jou heel veel goeds toegewenst.

Mw P.B.(november 2018)

Klacht: artrose knieën daardoor slecht kunnen lopen.

Door uw behandeling, training en bewustwording van mijn lichaam ben ik enorm opgeknapt en kan ik me goed redden.Ik heb er elke dag baat bij.Uw oefeningen doe ik dagelijks en zijn zo effectief. Iedereen met identieke klachten adviseer ik ook altijd naar een Mensendieck therapeut te gaan. Mijn lichaam heeft beperkingen maar door u kan ik er goed mee omgaan en meer doen dan ik ooit dacht.

 

Mw S.v.d.K( december 2018)

Mijn klachten: Hartkloppingen en hyperventilatie

Door het eerste verhelderende gesprek werd het mij duidelijk dat ik mijn lichaamssignalen negeerde.Mijn hoofd regeerde mijn lichaam.Mijn irritaties en boosheid sloeg ik naar binnen op. Door ontladingsoefeningen, uiten van mijn emoties en acceptatie dat mijn gevoelens in relatie staan met mijn huidige omgevingsfactoren heb ik na twee behandelingen geen klachten meer.Heel fijn.

Mw A.de V(december 2018)

Ik was onder behandeling bij Renske voor rouwverwerking. Mijn lichaam was geheel uit balans, ik stopte mijn emoties weg en ging maar door met werk en sociale activiteiten. Mijn lichaam raakte uitgeput. Door de gesprekken en het terug koppelen naar mijn lichaam ben ik anders in het leven gaan staan. Ik heb er veel aan gehad. Ik denk dat ik mijzelf nu op de rails houd.

Mw A.v.M (38 jaar maart 2019)

Mijn klachten: angst- en spanningsklachten. Door de verhelderende gesprekken en het omvormen van mijn gedachten en ontspanningsoefeningen heb ik de sturing weer terug over mijn lichaam en mijn denken. Veel geleerd en zeer toepasbaar. Dank en fijn om te weten dat ik bij terugval jouw hulp weer kan inschakelen.

Mw B.B-S ( 37 jaar april 2019)

Ik ben jaren geleden gestart bij Renske i.v.m. klachten aan de handen(ik kon geen raam meer wassen of aardappels schillen) deze klachten zijn na een half jaar verdwenen en werden veroorzaakt door nek problemen. Afgelopen winter weer contact opgenomen  met Renske i.v.m. klachten laag in de rug, ik blokkeerde volkomen. Na 6 weken was de pijn sterk verminderd en de beweeglijkheid weer toegenomen , ik kon zelfs voorzichtig een stukje skien tijdens mijn vakantie. De enige juiste manier van behandelen , volgens mijn optiek,  is als de therapeut kan uitleggen waar de pijn door veroorzaakt wordt en wat je er zelf aan kan doen. Niet alleen het bestrijden van de symptomen maar ook de oorzaak aanpakken, lichamelijk maar ook je geestelijke/emotionele/psychische gezondheid wordt mee genomen. Wat ben ik hier enorm mee geholpen.

Mw G.O ( 78 jaar juni 2019)

Rugklachten met uitstraling.Na 8 behandelingen ben ik weer helemaal mobiel ,weet gewoon niet wat mij overkomt. Door simpele oefeningen, heldere uitleg,aanvaarden lichaamsgrenzen en ondersteunende gesprekken is mijn pijn sterk verminderd. Ik ben je enorm dankbaar voor je behandeling en motivatie.

Dhr B.W.( 36 jaar okt 2019)

Ik kwam bij Renske met pijnklachten van nek,schouder en linkerarm. Er werd naar mijn houding gekeken en oefeningen geadviseerd. Het gaat nu weer goed met mij. Ik loop nu ook in mijn pauzes rondjes op het station. Ze heeft mij ook geleerd om bij een klacht niet in de angst te schieten maar met helpende gedachten het op te lossen. Aangezien de pijn aan de linkerkant zat dacht ik dat ik hartklachten had met als gevolg angst voor de klacht en angst voor bewegen. Dat is nu helemaal verdwenen. Ik wil je bedanken voor je tijd, de adviezen en voor het zetje in de goeie richting.

Mw C.D. ( 31 jaar,okt 2019)

Renske is een vriendelijke en meelevende vrouw, zo fijn dat je je verhaal er kwijt kan. Ze is iemand die naar je luistert en de tijd voor je neemt. Kortom een praktijk waar je al met plezier heen gaat en vrolijk en vol positieve energie weer naar buiten stapt. Fijne behandelingen, ze geeft je ook goede tips, echt het aanbevelen waard!